Mijn naam is Annette Jansen en ik ben overtuigd gRunner. Haast anderhalf jaar ben ik nu lid van deze superleuke loopgroep, maar het voelt al veel langer.
Hardlopen heb ik altijd leuk gevonden, net als mijn vader die nu op z’n 70e ook nog steeds wekelijks traint met z’n eigen groepje. Af en toe doen we samen mee met een georganiseerde loop, als het aan zijn enthousiasme ligt zou dat wekelijks zijn. In de jaren dat ik jonge kinderen had stonden mijn loopschoenen in de kast stof te verzamelen, maar inmiddels ben ik weer net zo verslaafd als eerst. Het is gewoon fijn om een goeie conditie te hebben en fit te zijn.

Op dinsdag worden we getraind door onze trainer Jan Douma. Dan is er aandacht voor houding, evenwicht of bepaalde spiergroepen. Iedereen kan aan deze training meedoen, ongeacht je conditie of tempo. We eindigen altijd met een spel op een circuit, waardoor het niet uitmaakt hoe lang je daar over doet. Soms is dat in de vorm van een estafette, maar het kunnen ook rondjes op een parkeerplaats zijn, met vaste stukken waar je moet sprinten. Tijdens dit onderdeel staat Jan ergens op de route en let goed op je houding. Zo nodig geeft hij tips of aansporingen. Af en toe kan ik hem daar aardig om verwensen, maar ik moet toegeven dat hij (vrijwel) altijd wel gelijk heeft. Mijn houding en tempo zijn het afgelopen jaar in ieder geval aanzienlijk verbeterd.
Op donderdagavond doen we een duurloop van een uur, hiervoor moet je een bepaald tempo hebben om mee te kunnen doen. Zolang het licht is kan dit rondom Groningen, in de wintermaanden lopen we verschillende routes dwars door de stad.
En dan is er op zondagochtend nog de mogelijkheid om in groepsverband te lopen. Dit kan vanaf half 10 voor een klein rondje, om 10 uur sluit de rest dan aan voor de het tweede deel van de langzame duurloop. Of je houdt het voor gezien na het eerste half uur.

Begin juni heb ik samen met een deel van de groep meegedaan met de Kardinge Bikkelrun. Dat was een fantastische ervaring. Sommige obstakels waren echt indrukwekkend, maar doordat iedereen elkaar hielp was dat geen enkel probleem.
Deze maand ben ik mee geweest naar Ameland om deel te nemen aan de Adventurerun. Deze run heeft een prachtige route, door het bos, de duinen en een heel stuk over het strand. Dit was een extra belevenis doordat het gecombineerd werd met een bijzonder gezellig weekend op een bungalowpark. Ik had er van tevoren al veel over gehoord, maar je moet het meemaken om te ervaren wat het precies betekent. Mede door het huis met zwembad, bubbelbad, sauna en het supergezellige borrelhuis heb ik me in ieder geval geen moment verveeld.

In 2018 ga ik me richten op de Halve van Haren, mijn eerste halve marathon. Samen met een behoorlijk aantal enthousiaste leden van de loopgroep gaat ook dat me zeker lukken. Dat is de meerwaarde van lopen bij loopgroep gRunn, je blijft je grenzen en doelen verleggen omdat het zo ontzettend leuk is.

Annette J. 24.12.2017