Op weg naar Hamburg… Wijsheid of waanzin?

Het idee ontstond eigenlijk rond september 2017. Wij, Natascha en Jacqueline, hadden het er al vaker over gehad dat een marathon lopen wel iets was wat we wilden maar dan in de toekomst. In september hadden we beiden het idee dat 2018 misschien toch wel het moment daarvoor moest gaan worden.


We hadden het eerst voorzichtig met elkaar erover, zullen we het doen? Kunnen wij dat doen? Het boek ‘Mama’s marathon’ van Esther Roelofs werd onze inspiratiebron met de zinnen ‘If you have a body, you are an athlete’ en ‘je hoeft geen afgetrainde superheld te zijn om een marathon uit te lopen’. Na het lezen van dit boek raakten we er steeds meer van overtuigd, dit zou in principe voor iedereen -die het zou willen- haalbaar kunnen zijn.
Ons plan kreeg meer bekendheid en er bleken meer mensen van onze loopgroep mee te willen trainen en ook wel een marathon te willen lopen. We zijn op een groep van 7 mensen uitgekomen. Dit hielp ons nog meer, een mooie kans is om in een groep de voorbereiding te kunnen doen.
Het is inmiddels concreet geworden en we hebben ons alle 7 ingeschreven voor de marathon in Hamburg op 29 april 2018. Jan, Willem en Peter zijn de ervaringsdeskundigen. Ebelien, Els, Natascha en Jacqueline gaan voor het eerst een marathon lopen.
Mama’s marathon heeft een trainingsschema dat wij met zijn tweëen aan het volgen zijn. Het geeft ons houvast om een goede opbouw te doen. Het is steeds met een lichte opbouw en herstelweken waarbij we minder lopen. We kunnen het schema aanpassen op wat er op ons afkomt: bepaalde loopjes waar we aan mee willen doen, en hoe druk we het hebben met gezin en werk (we zijn tenslotte werkende mama’s).
En we genieten! Ons doel is om op een prettige manier de marathon uit te lopen binnen de tijdslimiet, namelijk 6 uur. We gaan ervoor en tot nu toe gaat het best goed en zitten we op schema. We hebben nu een paar keer 22 km in de training gelopen en dat is waar we nu moeten zijn ter voorbereiding op Apeldoorn, een loop van 25 km in een prachtig gebied.
Na Apeldoorn is het 12 weken tot aan Hamburg en dan helpt Peter ons met de verdere voorbereidingen op weg naar Hamburg.
Wij zijn begonnen aan dit traject en weten zelf nog niet of dit wijsheid is of waanzin. We doen ons best en gaan zien waar we op uitkomen. We houden onze ogen en oren open voor tips en adviezen van mensen die al vaker zo een afstand hebben gelopen. We zijn trots op hoever we nu al zijn. We krijgen al complimenten… dat doet ons goed, maar we moeten het nog wel doen! Maar wat nu al belangrijk is, we genieten! Wordt vervolgd….

Jacqueline & Natascha 05.02.2018