Urban Trail 18 feb 2018 – Loopgroep gRunn

Wat een super leuk loop evenement! Complimenten aan de Urban Trail organisatie en alle vrijwilligers J   Bedankt!

Er waren 18 deelnemers van de loopgroep gRunn . Het verzamelpunt was op de Vismarkt waar de start & finish geplaatst waren.   In het zonnetje stonden wij onze start tijd van 9.45 af te wachten.  

Willem nam de leiding om in een lekker tempo de 10km route te lopen en de groep bij elkaar te houden.

De AA-Kerk was het eerste gebouw op de route gevolgd door het oude postkantoor. Toen op weg naar Groninger Archieven. De eerste trappen in dit loopje. Het was leuk voor mij om daar een kijkje te nemen aangezien ik er vaak genog voorbij fiets.   Bij het station waren er 2 drummer vrouwen die de deelnemers gingen begelijden om door de mooie stationshal te lopen.

Terug in het centrum zagen wij Gabriella’s dansje in Kokomo., liepen wij door de achteringang van de ene kroeg naar de andere om dan bij de 3 Gezusters bij de Grote Markt te komen. Toen door Vindicat mogen lopen, wow …. volgende keer ga ik dat gebouw wel overslaan i.v.m. de stank.

 

Andere hoogtepunten voor mij waren de St. Anthony Gasthuis    en de Stadsschouwburg.   Op het podium was een orkest aan het spelen en de verlichting maakte de mooie ‘achtergrond sfeer’ compleet. Bij de dans academie werden wij getrakteerd op een dans voorstelling in de grote zaal en hadden wij een korte pit-stop. Daarna door het Noorder Plantsoen op weg naar de Ossemarkt Parkeergarage waar de vele trap treden ons naar de gracht gebracht hebben. Het was nog ongeveer 1,5 km lopen naar de finish.   Gelukkig konden wij door het prachtige oude Academigebouw met de mooie ramen in lood en glas richting de Vismarkt.  In de Universiteitsbibliotheek werden wij begroet door een koffie geur en hadden wij nog 1 gebouw te gaan. Het statige stadshuis waar twee jonge dames op viool en cello klassieke muziek speelden.   Uitkomend bij het Goudkantoor mochten wij nog even poseren bij de fotograaf.  

Terwijl wij met dit prachtige zonnige weer naar de finish lopen geniet ik dan toch zo van onze mooie Groningse gebouwen en gezellige stad. Wanneer onze groep de finish streep over gaan en de medailes en een ‘ontbijt tas’ met sap, banaan, water etc ophalen,  ben ik echt blij om met deze top loopgroep gRunn mooie verschillende loop evenementen te lopen.

 

UrbanTrail gRunners: Natascha, Marieke, Karolien, Margrit, Gabrielle, Harm, Lara, Jacqueline, Willem, Anneke, Eikina, Esther, Gerald, Marten, Ria, Bea en Jennifer.