Loopgroep gRunn

De vereniging

Welkom bij Loopgroep gRunn

Uit passie en enthousiasme voor het hardlopen zijn Jan Douma en Jeanine Abbingh in 2009 loopgroep gRunn begonnen. Loopgroep gRunn telt circa 100 leden van verschillende niveaus en leeftijden. Het is een vriendengroep met een hardloopverslaving. De basis van de loopgroep is gezelligheid en plezier in hardlopen, maar er wordt ook fanatiek getraind, want wij zijn gemotiveerd om onze persoonlijke doelen te halen. Ook worden er regelmatig gezellige uitjes georganiseerd, zo gaan we elk jaar een weekend naar Ameland waar we met de groep meelopen met de Ameland Adventurerun of organiseren we een gezellige borrelavond, BBQ of andere leuke activiteit. Naast de trainingen gaan we soms in het weekend op stap om nieuwe (trail)routes te ontdekken, zoals in Tecklenburg, Luxemburg, Schipborg of Slochteren. Ook doen we met de groep regelmatig mee aan georganiseerde loopevenementen, zowel verhard als onverhard.

De loopgroep is aangesloten bij de Atletiekunie, sinds januari 2018 als een vereniging. Omdat steeds meer instanties vragen naar een verenigingsstructuur hebben we besloten een bestuur te formeren en ons laten registreren als vereniging. Hierdoor kunnen wij voor de leden nu nog meer doen, je kan nu ook een wedstrijdlicentie (goedkoopste van Nederland) krijgen, subsidies aanvragen en extra mogelijkheden bieden voor onze + hardlopers (blind, doof, autisme, etc.). Tevens kunnen we de toekomst van onze enthousiaste en gezellige club waarborgen. Als bestuur willen wij nog verschillende dingen realiseren, ook staan wij uiteraard open voor nieuwe ideeën.

Alle trainingen starten vanaf de parkeerplaats Kardinge, nabij de klimtoren te Groningen. Kom met ons meelopen er word ook een gRunner! Groet’n oet gRunn, Jeanine en Jan

Hardlopen

Trailrunning

Sportief wandelen