Trainers - Loopgroep gRunn

Ga naar de inhoud
Trainers loopgroep gRunn
Jan Douma
Hoofdtrainer loopgroep gRunn
Al een aantal jaren loop ik met veel passie en plezier door Nederland en de rest van Europa. Het meest avontuurlijk vind ik trailrunning, hier houd ik me het liefst mee bezig. Lekker door de heuvels in Italië of over het strand van Ameland rennen en genieten van de leuke mensen en mooie omgevingen.Als sportverzorger ben ik in november 2011 toegevoegd aan de medische staf van het 4 mijl team.Ik ben erg trots om dit topteam met leuke ambitieuze atleten en trainers te mogen ondersteunen. De  atleten van dit team presteren op olympisch, europees en nationaal niveau.Tevens ben ik hoofdtrainer van de enthousiaste loopgroep gRunn in de stad Groningen.“Dit is mijn passie en ik hoop dat ik mijn kennis en kunde met jullie mag delen”.
Van jongs af aan ben ik al sportief bezig, eerst met paardrijden, daarna met turnen en motorcross. Op mijn 13e ben ik bij Taekwondo terecht gekomen. Deze sport heb ik 25 jaar beoefend, en daarbij heb ik een tijd lang in het nationale team gezeten. Samen met mijn leraar Henk Meijer gaf ik veel demonstraties door heel Europa. Na mijn vechtsport carrière ben ik gaan voetballen en tijdens mijn voetbal jaren ben ik meer gaan hardlopen, zo kwam ik bij loopgroep gRunn uit waar ik nog met plezier hardloop.
Peter Eekhof
Trainer loopgroep gRunn
Bea Weijers
Trainer loopgroep gRunn
Ik ben van 1955 en geboren en getogen in Den Haag. Ik ben tot april 2017 werkzaam geweest als verpleegkundige op verschillende terreinen. Eind juli 2017 zijn mijn man Peer en ik naar de provincie Groningen verhuisd om dichtbij de familie te wonen nu we met pensioen zijn. We hebben tijdelijk in Leek gewoond en in juli 2018 zijn we verhuisd naar Meerstad, wijk Tersluis. Ik ben met hardlopen begonnen in 1984 en was eerst heel tevreden dat ik met een 5 km loopje mee kon doen, maar toen kreeg ik onverwachts de smaak echt goed te pakken en het virus heeft mij nooit meer losgelaten. Na een jaar of 10 heel gericht en gefocust te zijn op wedstrijden, niet alleen op de weg, ook bij de cross en op de baan kon je me treffen, heb ik naar mijn maatstaven wat lucht in de trainingen gebracht. Toch loop ik gemiddeld nog zeker 5-6 x per week, maar niet zo hard, lang en gedreven meer. Lopen brengt mij: rust, licht in mijn hoofd en hart, genieten doe ik enorm van de natuur, je zult mij bijvoorbeeld vaak een koe, schaap, paard, hond of kat horen begroeten. Ik ben altijd lid van een atletiekvereniging geweest, eerst van Ilion en daarna van Avantri. Gelijk ná de kennismaking met Jeanine en Eikina in het startvak van de 7 van Zevenhuizen ben ik naar Loopgroep gRunn gegaan en dat bevalt me enorm goed. In september heeft Jan mij gevraagd wat meer het voortouw te willen nemen tijdens de training op de donderdagavond. Zijn bedoeling is dat er ook zónder zijn aanwezigheid niet alleen fijn en gezellig een duurloop gelopen wordt maar dat er ook aandacht is voor wat afwisseling in tempo. We doen dat door middel van enkele langere versnellingen erin te bouwen, hoogtes te overwinnen en bij goed licht wisselende ondergronden. Ik vind het leuk om hieraan mee te werken, geef graag gevraagd en ongevraagd adviezen en aanwijzingen maar ik sta zeker en oprecht open voor vragen, kritiek of aanvullingen. Samen maken we er iets leuks en zinvols van.
Sport en bewegen is deel van mijn leven, van kleins af aan heb ik verschillende sporten beoefend, van ballet tot schaatsen. Voor de lol, met een missie, op recreatief en (lang geleden) op topsport niveau.  De uitdaging, uitlaatklep, ontmoeting, plezier en het verbeteren/behouden van zowel fysieke en mentale gezondheid vind ik heel belangrijk!
Mijn grootste passie is hardlopen, het liefst over onverharde paden door de bossen en de duinen!
Ik deel graag mijn passie en kennis en vindt het heel leuk om trainingen te bedenken en te geven. Bij Loopgroep gRunn zit ik dan ook op een fijne plek.  En mag ik, roulerend, met mijn collega trainers, de interval/loopscholing/kracht training verzorgen.
Verder werk ik in het sociaal domein en heb een praktijk voor leefstijl coaching, running therapie, emotieregulatie therapie (hartcoherentie) en doe ik aan winterzwemmen/koud water training.
Anneke Koops-Kruijer
Trainer loopgroep gRunn
Egbert Euving
Trainer loopgroep gRunn
Vanaf 2004 ben ik trainer loopgroepen. Daarnaast ook praktijkbegeleider voor het opleiden van nieuwe trainers. In een periode van 14 jaar heb ik 16 marathons gelopen. Hardlopen is dus een passie waar ik enorm blij van wordt. Training geven is enorm leuk om de opgedane kennis over te brengen.
Ineke Plant
Trainer loopgroep gRunn
Terug

KvK nummer:
70786089
info@loopgroepgrunn.com
Created by EdEux
Terug naar de inhoud